Je leven in één herinnering

Een verrassende zoektocht naar zin

Organisatiecoach en onderzoeker Jacky van de Goor vroeg aan honderden mensen welke ene herinnering ze zouden kiezen om als enige mee te nemen naar het hiernamaals. Ze verzamelde herinneringen van bejaarden en studenten, van directeuren en daklozen, van christenen, moslims en atheïsten. Hun antwoorden vertellen over de zin van het leven.

In het boek Je leven in één herinnering doet zij verslag van haar voornaamste ontdekkingen. Opvallend genoeg blijkt dat veel dingen waar we ons doorgaans druk over maken niet de dingen zijn waar het werkelijk om gaat. De verzameling herinneringen vormt een spiegel op onze moderne samenleving en roept vragen op over geluk en ongeluk, over welvaart en welzijn. Het laat zien dat, hoe verschillend wij mensen ook zijn, we allemaal verbonden zijn op dezelfde thema’s.

Een verrassend boek over wat er echt toe doet in het leven.

'Mijn geest sloeg bij het lezen meteen op hol: welke zou ík meenemen? En wat vertelt zo’n keus eigenlijk over wie je bent en wat je blijkbaar van belang vindt in je leven?' - boekrecensie in De Bezieling

Bestel het boek hier

Je-leven-in-een-herinnering